logo final

top1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συναυλία Ιουνίου

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Παρίων Αντιπαρίων "Η Εκατονταπυλιανή", όσοι ανταποκρίθηκαν στην εναλλακτική μας πρόταση πολιτισμού απόλαυσαν μια υπέροχη μουσική βραδιά τζαζ το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024. 

Στο κτήριο Δημητρακοπούλου στην Παροικιά, κάτω από το φως της πρώτης πανσελήνου του καλοκαιριού, της "πανσελήνου της φράουλας", ο καταξιωμένος κοντραμπασίστας Κώστας Πατσιώτης παρουσίασε κομμάτια από την κλασική μουσική, τον διεθνή κινηματογράφο, την παραδοσιακή ελληνική μουσική, τη ροκ σκηνή, αλλά και προσωπικές του δημιουργίες από τις συλλογές του October, Childhood Heroes και την επερχόμενη δουλειά του. Ήταν αριστοτεχνικός ο τρόπος που έχτιζε το κάθε μουσικό κομμάτι με ποικίλους ήχους μπροστά στα μάτια μας, καταφέρνοντας να μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της τζαζ. 

Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Πάρου για την παραχώρηση του αρχοντικού Δημητρακοπούλου, του παλαιότερου κτίσματος στην πόλη της Παροικιάς σύμφωνα με χαρακτηρισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και ενός από τα αντιπροσωπευτικότερα της αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων. Η δροσιά της ταράτσας του, οι φιλόξενες πεζούλες του και το παιχνίδισμα των όγκων και των χρωμάτων με το φωτισμό της εκδήλωσης συνέβαλαν στη μαγεία της βραδιάς. 

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, η Αντιδήμαρχος κ. Άννα Κάγκανη - Κορτιάνου και όλοι εσείς που ήρθατε στο κάλεσμά μας. 

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα από τοπικά προϊόντα και κρασί, αναδεικνύοντας την Παριανή φιλοξενία. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας Δήμο Πάρου, Studio265 architecture and building, Blue Star Ferries, Aliprantis bakery-atering, Ragoussis Bakery, Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου, Χρήστος Πιερτζοβάνης, Cava Ragousis, Ξενοδοχείο Αιγαίον και Moraitis Winery. 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ