logo final

top1

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ: ΒΕΡΓΙΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΒΟΛΟΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΒΟΛΟΣ

29-31/3/2024

1ΗΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ-ΒΕΡΓΙΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ

Αναχώρηση το πρωί και μετά από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην  βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, την Βεργίνα. Στα μέσα του 7ου αι. π.Χ. ο Περδίκας Α΄, ένας Δωριέας από το Άργος, απόγονος σύμφωνα με την παράδοση της γενιάς του Ηρακλή, γίνεται βασιλιάς των Μακεδόνων. Οι Αιγές γίνονται το λίκνο των Τημενιδών, της δυναστείας που θα βασιλέψει για τρισήμισυ αιώνες στη Μακεδονία και θα δώσει στην ανθρωπότητα τον Φίλιππο Β΄ και τον Μέγα Αλέξανδρο, που ξεκινώντας από τις Αιγές άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας και του κόσμου. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα δημιουργώντας την εντύπωση ενός αρχαίου ταφικού τύμβου. Περνώντας την είσοδο του μουσείου, σε ένα σκοτεινό περιβάλλον, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι περνάει σε μία άλλη εποχή. Ξενάγηση.  Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Βέροια, διανυκτέρευση.

2ΗΜΕΡΑ  ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ

Πρωινό μπουφέ και θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά φρουρός των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού, εκφράζει την κοινή των Ελλήνων συνείδηση για τη διατήρηση της εθνικής μνήμης και την θέληση για ένα κόσμο αδελφωμένο που θα διδάσκεται όμως από την ιστορία. Στάση για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Νάουσα. και στ ο άλσος του Αγίου Νικολάου, πρόκειται για μία καταπράσινη έκταση με μεγάλα πλατάνια, την οποία διασχίζει το ποτάμι της Νάουσας, η Αράπιτσα. Είναι ένας τόπος που προσφέρεται για χαλάρωση και ηρεμία αλλά και ποικίλες δραστηριότητες. Κατόπιν για την Έδεσσα Η πόλη των νερών και των 5 αισθήσεων. Μια περιοχή που η φύση της χάρισε απλόχερα τις ομορφιές της. Ελάτε να γνωρίσετε την ιστορία της και την γαστρονομία της, να περπατήσετε δίπλα στα ποτάμια της, να θαυμάσετε τους Καταρράκτες της, να γνωρίσετε την μοναδική γεωμορφολογία της. Πεδιάδες, βουνά, Καταρράκτες. Κρύα και ζεστά νερά, ήσυχα ή ορμητικά με λίμνες και υδροβιότοπους, όλα έτοιμα να σας χαρίσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ελευθερος χρόνος και επιστροφή το ξενοδοχείο μας στην Βέροια, διανυκτέρευση.

3ΗΜΕΡΑ  ΒΕΡΟΙΑ-ΒΟΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Βόλο, μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες ελληνικές πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Χτισμένο στον μυχό του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση αναπνοής από το βουνό του Πηλίου, συνδυάζει όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων. Η όμορφη πόλη συνδέεται με την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία, ένα από τα σημαντικότερα έπη του ελληνικού μυθολογικού κύκλου. Με γραφικά μαγαζιά, ανάμεσά τους και τα περίφημα τσιπουράδικα, όπου θα απολαύσετε το παραδοσιακό τσίπουρο και ξεχωριστούς θαλασσινούς μεζέδες. Η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος Αργοναυτών και το επιβατικό λιμάνι στο δυτικό άκρο της, με την εκπληκτική θέα προς το ανοιχτό πέλαγος, είναι το δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης και περιπάτου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Αναχώρηση για επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για την εκδρομή: 6974372085, 6932579861.

ekdromi 2024 poster