logo final

top1

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την  Κυριακή  21 Ιανουαρίου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του» Συλλόγου «Παρίων–Αντιπαρίων η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ»  ,  στην  αίθουσα   του  Ξενοδοχείου  ELECTRA στην Αθήνα . Το παρών έδωσαν  πλήθος συμπατριωτών,  μέλη και φίλοι του συλλόγου , μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές  του Νομού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας  κ Αικατερίνη Μονογιού  και Φίλιππος Φόρτωμας, οι οποίοι απηύθυναν  ένα  σύντομο χαιρετισμό. Χαιρετισμό απέστειλε και ο   νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Πάρου  Κωνσταντίνος Μπιζάς.

Ένας μικρός απολογισμός πεπραγμένων, αλλά και οι στόχοι για  τον προγραμματισμό δράσεων για το έτος 2024  και  η καθιερωμένη κοπή της πίτας, αποτέλεσαν το βασικό κορμό της εκδήλωσης, όπως την παρουσίασε η  πρόεδρος του συλλόγου κα  Άννα Πρωτολάτη-Αναγνωστοπούλου.

Ακολούθως   η Πρόεδρος,  ευχαρίστησε τους  χορηγούς της εκδήλωσης  την εταιρεία με τον δ.τ « ΦΟΥΡΝΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ» και ιδιαίτερα τους   Νικόλαο και  Αντώνη Ραγκούση για την ανιδιοτελή στήριξή τους στις πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου και προσφορά όπως κάθε χρόνο των παραδοσιακών εδεσμάτων, ευχόμενη   εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,  το   έτος 2024,  να είναι μία Χρονιά Παγκόσμιας Ειρήνης,  Αλληλεγγύης  και Προόδου για όλους.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά ,  στην πρόθεση  του Συλλόγου για μόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο   με την νέα Δημοτική Αρχή και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πάρου  για την πρόοδο του νησιού..

Η εκδήλωση  έκλεισε  με νησιώτικο τραγούδι από τους  Παριανούς  μουσικούς   Νικόλαο  Τσαντάνη  στο λαούτο ,την τσαμπούνα και το  τραγούδι και  στο βιολί και το τραγούδι, τον Γιάννη Δ.Σιφναίο, σε ένα πρόγραμμα από γνωστά νησιώτικα τραγούδια που αγκαλιάστηκε, με ενθουσιασμό, από όλους.

Αθήνα 22 Ιανουαρίου 2024

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΤΣΟΥΝΗ                               ΑΝΝΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ