logo final

top1

Eκδήλωση με θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Αειφορία και Περιβαλλοντική Διαχείριση στις Κυκλάδες» - ΔΤ

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στις 11 το πρωί έγινε στην αίθουσα του ICOM στο Μοναστηράκι, η προγραμματισμένη από τον Σύλλογο Πάριων «Η Εκατονταπυλιανή» εκδήλωση με θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Αειφορία και Περιβαλλοντική Διαχείριση στις Κυκλάδες». Στην ενδιαφέρουσα αυτή διάλεξη παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των συλλόγων του νησιού, φίλοι και αρκετοί συμπολίτες μας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κα Πρωτολάτη, η οποία αφού πρώτα παρουσίασε τους εισηγητές τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων μας στη διάσωση του πλανήτη. 

Τον λόγο πρώτος πήρε ο Κος Γιάννης Τσιπουρίδης, Τέως Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ, ο οποίος με πραγματικά κατανοητό λόγο ανέπτυξε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις συνέπειες του στον πλανήτη μας.  Στην συνέχεια ο Κος Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος ΚΕΑΝ, μας μίλησε για την πράσινη ανάπτυξη και πως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στις Κυκλάδες, έχοντας σαν αφετηρία τους νέους και την εκπαίδευση τους. Κλείνοντας ο Κος Ιωάννης Γρυπιώτης, Δήμαρχος Ευρώτα, μας εξέπληξε όλους με τον τρόπο που ο δήμος του κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα διαχείρισης σκουπιδιών που νομίζουμε ότι θα πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα για τους υπόλοιπους δήμους της χώρας μας. 

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε μικρή δεξίωση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες απόλαυσαν προϊόντα του τόπου μας και γεύτηκαν το κρασί από το οινοποιείο του Κυρίου Μωραΐτη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά .

Μακάρι εκδηλώσεις σαν αυτή να γίνου αφετηρία ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ποιο είναι το μέλλον των παιδιών μας και πόση ευθύνη έχει ο κάθε ένας μας για την εξέλιξη του πλανήτη μας. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ζουμής Νικόλαος

και τα μέλη του ΔΣ

 

klim 1

klim 2

klim 3

klim 4