logo final

top1

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΖΑΛΟΓΓΟΣ- -ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ-ΑΜΜΟΥΔΙΑ-ΑΣΤΑΚΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  4-6/11/2023

Μια 3ημερη εκδρομή 4-6/11, πραγματοποιεί ο Σύλλογος  Παρίων - Αντιπαρίων "Η Εκατονταπυλιανή" σε  ΛΕΥΚΑΔΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ-ΖΑΛΟΓΓΟ- ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ-ΑΜΜΟΥΔΙΑ - ΑΣΤΑΚΟΣ.

Σας περιμένουμε!

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ. 6974372085, 6932579861, 6972355106"

 

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΖΑΛΟΓΓΟΣ- -ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ-ΑΜΜΟΥΔΙΑ-ΑΣΤΑΚΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  4-6/11/2023

 

1η ΜΕΡΑ  ΑΘΗΝΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ

Αναχώρηση το πρωί και μετά από ενδιάμεση στάση άφιξη στην όμορφη Λευκαδα. Η Λευκάδα είναι ένα πανέμορφο νησί των Επτανήσων. Περιτριγυρισμένη από 24 νησάκια, μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση, η Λευκάδα συνδέεται με τις απέναντι στερεοελλαδίτικες ακτές μέσω πλωτής γέφυρας (μήκους 50 μ.), γεγονός που την καθιστά εύκολα προσβάσιμη στους επισκέπτες της. Διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα, εκκλησίες και μονές, γραφικούς οικισμούς, πυκνή βλάστηση, εντυπωσιακούς όρμους με διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, οργανωμένες και ερημικές παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, υψηλή πολιτιστική παράδοση και φιλόξενους κατοίκους. Πρωτεύουσα και λιμάνι ταυτόχρονα, η πόλη της Λευκάδας χαρακτηρίζεται από έναν ιδιαίτερο πολεοδομικό ιστό που θυμίζει «ψαροκόκαλο». Όμορφα σοκάκια, μικρές πλατείες, παραδοσιακά σπίτια, περίτεχνα καμπαναριά και πλακόστρωτοι πεζοδρόμοι συνθέτουν τον χαρακτήρα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες. Κατόπιν αναχώρηση για την Πρέβεζα και το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ  ΠΡΕΒΕΖΑ-ΖΑΛΟΓΓΟΣ-ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ- ΑΜΜΟΥΔΙΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για Ζάλογγο,  ένα από τα ιστορικά όρη της Ελλάδας. Βρίσκεται βόρεια της Πρέβεζας και ανήκει στην οροσειρά των Κασωπαίων της Ηπείρου. Το όνομά του συνδέθηκε με την προεπαναστατική περίοδο του 1821 και ειδικότερα με τον θρυλούμενο Χορό του Ζαλόγγου, 53 γυναίκες με τα παιδιά τους και 13 άνδρες κατέφυγαν σε παρακείμενο βράχο, καλούμενος σήμερα "Στεφάνι". Κατόπιν για το χωριό Μεσοπόταμο όπου θα συναντήσουμε το αρχαιότερο και σπουδαιότερο Νεκρομαντείο της αρχαιότητας  το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Σε αυτό το χώρο κατέφευγαν οι αρχαίοι για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές και να πάρουν διάφορες πληροφορίες μετά από κατάλληλη προετοιμασία στην οποία υποβάλλονταν από του ιερείς του μαντείου. Eπόμενη στάση το χωριό Αμμουδιά που είναι κτισμένο στις εκβολές του θρυλικού ποταμού Αχέροντα, από τον οποίο σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία γίνονταν η μεταφορά των ψυχών στο βασίλειο του Άδη(προαιρετική βαρκάδα). Το καλοκαίρι το χωριό αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες της Πρέβεζας καθώς διαθέτει μια από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής. Πρόκειται για μια εκτενή αμμώδη παραλία με καταπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,   διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΣΤΑΚΟΣ -ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Αστακό, μια όμορφη παραλιακή κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό του ομώνυμου κόλπου. Στάση και ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα. Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα .
  • 2 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο  στην Πρέβεζα 
  • Πρωινό μπουφέ
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φ.Π.Α.,  ΔΙΟΔΙΑ
  • Ασφαλιστικη Κάλυψη Αστικής Ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε Μουσεία , Χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείου