logo final

top1

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

kopi pitas23

Ο Σύλλογος μας έκοψε,  την Κυριακή, 8-1-2023, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία των μελών του, πολλών Παριανών και φίλων του νησιού μας, στην αίθουσα  Τ Ε Ρ Ψ Ι Χ Ο Ρ Η  της  Λέσχης των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κυκλάδων  κ. Ιωάννης   Βρούτσης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Πάρκου του Δήμου Πάρου,  Άννα Κάγκανη-Κορτιάνου,  πρόεδροι αδελφών συλλόγων και πολλοί συμπατριώτες μας.

Από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν στην αίθουσα της Λέσχης οι Συμπατριώτες  μας και οι προσκεκλημένοι μας, προκειμένου να βρεθούν κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα  και να ανταλλάξουν γιορτινές ευχές. Τα τραπέζια γεμάτα κεράσματα της  επιχείρησης « ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΊΑ –ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ», σταλμένα απ’ το νησί, προσφορά του επίτιμου μέλους του συλλόγου κ. Νικολάου Ραγκούση, τον οποίο ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, για όσα έχει προσφέρει σε μας και στην Παριανή παράδοση.   

Την έναρξη της γιορτής έκανε η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Άννα Πρωτολάτη, με χαιρετισμό στους επισήμους  προσκεκλημένους και σε όλους τους  συμπατριώτες μας και στους φίλους της Πάρου. Ο λόγος της  λιτός και περιεκτικός τόνισε με έμφαση  την υποχρέωση  που έχουμε όλοι μας προς  το  υπέροχο νησί μας και πως πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού τον χαρακτήρα του και βέβαια  επεσήμανε την καλή διμερή επικοινωνία συλλόγου και τοπικής αυτοδιοίκησης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο παρών στην εκδήλωση βουλευτής  κ.  Ιωάννης Βρούτσης,  ο οποίος  αφού ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα μέλη  του Δ. Σ. του συλλόγου μας,  έκανε  σαφή αναφορά στην ανάγκη διατήρησης  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των ηθών και εθίμων του τόπου μας  και επεσήμανε  την ανάγκη προστασίας  του περιβάλλοντος και  της  ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και  του χαρακτήρα   των νησιών μας .

Την πίτα έκοψε ο  έφορος του συλλόγου κ. Αντώνιος Πατέλης και τη μοίρασε σε όλους. Το όμορφο φλουρί της πίτας μας,  ήταν προσφορά όπως κάθε χρόνο  της οικογένειας  Πετροπούλου.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής η ορχήστρα του συμπατριώτη μας  Εμμανουήλ  Χανιώτη  με  τα ταλαντούχα  μέλη της ,  γέμισε με νησιώτικους σκοπούς και τραγούδια την αίθουσα και ξεσήκωσε μικρούς  και μεγάλους σ’ ένα  ατέλειωτο  γλέντι. Τραγούδια, χορός, ευχές και πολλές αγκαλιές  και αισιοδοξία για την νέα χρονιά που διανύουμε,  είναι αυτά που εισπράξαμε.

Να ‘μαστε καλά πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε που λέει κι ο Σαββόπουλος. Άντε και του χρόνου και Κ Α Λ Η  Χ ΡΟ Ν Ι Α   

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του συλλόγου

ΠΑΡΙΩΝ_ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΝ Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ                                                                                                                                                   

2a
3a
4a
5a
6a
7a
8a
IMG-20230108-WA0002
IMG-ed7eae5dbf52bc607c06bfa8a1a54a04-V
received 515808327316809
received 884268252929390