logo final

top1

Δελτίο τύπου από τα εγκαίνια της Εικαστικής έκθεσης της Δήμητρας Γούναρη

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019,  στις 7 η ώρα, εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση χαρακτικής  της Δήμητρας Γούναρη, με θέμα «Ελιά, το μοντέλο της αιωνιότητας στο παιχνίδι του χρόνου», στον Δημοτικό Χώρο Τεχνών – Παλαιά Αγορά Παροικίας στην Πάρο. 

Η έκθεση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Παρίων Αντιπαρίων «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ», σε συνεργασία με την ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΝΤΙ» και την επιμέλεια είχε η Λουϊζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια συλλογής στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας, της Ακαδημίας Αθηνών.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και το ωράριο λειτουργίας: 11:00-13:00 και 19:00 - 23:00.

Στα εγκαίνια της έκθεσης η προσέλευση ήταν τεράστια και μετά τους χαιρετισμούς, η εικαστικός μίλησε για τη δουλειά της, ενώ η κ. Άννα Πρωτολάτη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου είπε χαρακτηριστικά: «Ο Σύλλογος Παρίων – Αντιπαρίων Η  Ε Κ Α Τ Ο Ν Τ Α Π Υ Λ Ι Α Ν Η είναι ένας εξαιρετικά δραστήριος Σύλλογος, εντός και εκτός της Πάρου, που έχει στο ενεργητικό του ένα ιδιαίτερα πλούσιο και πολύπλευρο πολιτιστικό έργο. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων θεματικές διαλέξεις, ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορες άλλες δραστηριότητες, που υπηρετούν την προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.  Στο πλαίσιο της συνεχούς υπηρεσίας του στον πολιτισμό, ο Σύλλογος διοργανώνει, σήμερα, σε συνεργασία με την καταξιωμένη ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΑΝΤΙ», που έχει έδρα στην Αντίπαρο,  την εικαστική έκθεση της Δήμητρας Γούναρη, ζωγράφου χαράκτριας, η οποία παρουσιάζει μια μοναδική εμπνευσμένη εικαστική δουλειά, άρτιας τεχνικής, με θέμα την ελιά. Στη συνέχεια μίλησε η επιμελήτρια  της έκθεσης Λουϊζα Καραπιδάκη και τόνισε ότι η Δήμητρα Γούναρη, πιστή στο προσωπικό της στοίχημα και με συνέπεια αφοσιωμένου δημιουργού, δούλεψε εντατικά για πάνω από 12 ολόκληρα χρόνια στην απεικόνιση υπαρκτών αιωνόβιων ελαιόδεντρων και ύστερα από πειραματισμούς σε ξύλα, τεχνικές χάραξης, ειδικές τεχνικές επεξεργασίας έφτασε σ’ ένα μοναδικό εικαστικό αποτέλεσμα με χαραγμένες επιφάνειες και τυπώματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από σχεδιαστική σαφήνεια και εκπέμπουν πνευματικότητα. 

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την ποιοτική συναυλία του σχήματος  Ηδύστρατος   με τους Γιάννη Κατσαρό στο μπουζούκι, Γιώτα Κατσαρού στην κιθάρα και τη φωνή του Μένεγου Μαύρη και της Μοσχούλας Κοντόσταυλου.

egkenia gounari 1

egkenia gounari 2

Σύλλογος Παρίων-Αντιπαρίων «Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ»