logo final

top1

Παρουσίαση βιβλίου «ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥ»

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Π Α Ρ Ι Ω Ν   Α Ν Τ Ι Π Α Ρ Ι Ω Ν <<  Η  Ε Κ Α Τ Ο Ν Τ Α Π Υ Λ Ι Α Ν Η  >>

Χαλκοκονδύλη   37    (8ος  όροφος)   10432  Αθήνα
τηλ. 210.2616243

Ε. mail : syllogosparion.gr

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2017

Το Σάββατο 18 Μαρτίου Ο Σύλλογος μας στην αίθουσα του Συνδέσμου Συριανών παρουσίασε το βιβλίο του Ακαδημαϊκού, Καθηγητή, Συγγραφέα και συμπατριώτη μας κ. Αλιπράντη Νικου «ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥ»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπατριώτες μας, φίλοι του νησιού μας και οι πρόεδροι των αδελφών συλλόγων στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Ζουμής και η αντιπρόεδρος κ. Πρωτολάτη χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν όλους όσοι  παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και στη συνέχεια η αντιπρόεδρος παρουσίασε τις ομιλήτριες.

Πρώτη πήρε τον λόγο η Δρ. Ευγενία Γερούση, Αρχαιολόγος και  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικής Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. Η κ. Γερούση με το μεστό της λόγο σαγήνευσε το ακροατήριο και μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο. 

Η κυρία Μπέτη Μπιζά, φιλόλογος και συμπαρουσιάστρια τόνισε την σπουδαιότητα του έργου του κ. Αλιπράντη, για το νησί και με το υπέροχο φωτογραφικό υλικό της φώτισε κρυμμένες αξίες της Πάρου.

Συντονίστρια της παρουσίασης κ.Χριστοφίδου Αθηνά Αρχιτέκτων, Επίτιμη Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. μας  περιπλάνησε σ’ όλα τα σοκάκια της μνήμης σε επίθετα γνωστά και άγνωστα, σ’ αυτά που ο συγγραφέας τόσο καλά έχει  επισημάνει.

Στο τέλος της εκδήλωσης, χορωδία με μαέστρο τον κ. Παυλάκη Σπύρο, έψαλε Βυζαντινούς  ύμνους , θεωρούμε ότι αυτές τις φωνές είχαμε ανάγκη να ακούσουμε.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση με Παριανά εδέσματα προσφορά της Ενωσης ΓΕΩΡΓΙΚΏΝ   ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΠΑΡΟΥ και της επιχείρησης του κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΝΙΚ. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν όλους όσοι βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.   

 
Ο πρόεδρος Νίκος Ζουμής    
και τα μέλη του ΔΣ                                                        

Φωτογραφίες από την εκδήλωση
 
DSCN9615
DSCN9621
DSCN9622
DSCN9623
DSCN9647
DSCN9648
DSCN9656
DSCN9716
DSCN9718
DSCN9728
DSCN9738
DSCN9754
DSCN9757
DSCN9758 - Copy